info@nakladanika.hrKorisnička podrška

I slikovnica može pomoći u pripremi za vrtić

Polazak djeteta u jaslice/vrtić shvatite kao izazov. Pripremite se uvodnim razgovorima, literaturom i iskustvima drugih roditelja. Pričajte s djetetom o boravku u vrtiću, šalite se i pozitivno razgovarajte u njegovom prisustvu o ustanovi i odgajateljima. Iskoristite sve izvore povratnih informacija o tome kako je dijete provelo dan u vrtiću. Imajte povjerenja u odgajatelje i pokažite im to otvoreno. Pitajte ih za savjet, ne sramite se svoje

U izdanju Naklade Nika izašla je slikovnica Što sve Ana zna… u vrtiću, koja je još jedan od sjajnih načina da pripremite svoje dijete na polazak u vrtić! S time treba krenuti na vrijeme, nekad i mjesecima unaprijed! Redovitim čitanjem i listanjem ove slikovnice dočarajte djetetu što ga sve u vrtiću očekuje, motivirajte ga da samo pita što ga zanima i da se igra odlazaka u vrtić.
Listajući ovu slikovnicu dijete usvajaja mnoge dobre i korisne savjete o boravku u vrtiću. Roditeljima će zgode male Ane pomoći pri prilagodbi djeteta na boravak u vrtiću, a djeca će shvatiti kako je veselo s prijateljima u vrtiću. Uz Anu i vesele stihove, boravak u vrtiću više nije problem i lako je zabaviti cijelu grupu.
U vrtiću mala Ana uči mnoge stvari: vezati cipele, spremati stvari, ponašati se za stolom. U vrtiću se igra i uči, ima mnogo zabave i pjesme, igara, crtanja i druženja. Tete su uvijek uz djecu, najvažnije je na svijetu prijateljstvo i nešto što mala Ana već zna.


Znate li i vi? Otkrijte u slikovnici Ana u vrtiću!

Serija slikovnica Prvi pojmovi – Preklapalice namijenjena je najmlađim čitateljima.
Stranice koje se preklapaju i crteži iza njih pretvaraju slikovnicu u zanimljivu igračku.