info@nakladanika.hrKorisnička podrška

Mirta Fraisman Čobanov: KAKO VODITI SEBE I DRUGE

220.00 kn 210.00 kn

Uspješnost vodstva procjenjuje se po postignutim rezultatima i zadovoljstvu članova tima, a da bi uspješno upravljao svojim timom, lider treba prije svega biti svjestan sebe i upravljati sobom. To su temeljne postavke New Code Leadership metodologije TM, koju je Mirta Fraisman Čobanov razvijala od 2012. do 2020. godine vodeći edukacije s više stotina polaznika cjelogodišnjeg programa razvoja emocionalne inteligencije lidera i menadžera. Emocionalno inteligentno vođenje pretpostavlja empatiju i brigu za druge ljude, jer ljudi jedan od najvažnijih resursa bilo koje kompanije, pogotovo u razdoblju kontinuiranih promjena i sve većih izazova koji se postavljaju pred organizacije.


Stoga su u knjizi obrađena četiri ključna segmenta emocionalne inteligencije prilagođena liderima koja se odnose na:

1) razvoj samosvijesti;

2) upravljanje sobom;

3) razvoj svijesti o drugima,

4) razvoj uspješnih odnosa i komunikacije s drugima, menadžerske vještine te upravljanje grupama i timovima.

Svako je poglavlje detaljno razjašnjeno i sadržava teorijski i praktični dio, zajedno s jasnim uputama kako ga iskoristiti u svakodnevnim izazovima vođenja. Knjiga je namijenjena menadžerima, liderima, poslovnim trenerima i svima onima koje zanima unapređenje emocionalne inteligencije, kao i svladavanje liderskih i menadžerskih vještina.

Želimo li bolje vođe za 21. stoljeće, nećemo ih stvoriti pukim učenjem vještina već učenjem i razvojem osobnosti – naglasio je prof. dr. Velimir Srića u recenziji knjige i istaknuo kako osobno dijeli njezin pristup, energiju i brojne zaključke.

Knjigu „Kako voditi sebe i druge“ preporučuju i menadžerica Ana Fostač Krilčić, poslovna savjetnica Mirela Španjol te psihologinja Ljubica Uvodić Vranić.


ISBN 978-953-8209-23-9

Format 17 x 24

Broj stranica 352

Meki uvez, klapne

Izdavač: Beletra, Zagreb