Kako je bilo na Interliberu?

Kako je bilo na Interliberu?

Naklada Nika predstavila je Smotance, točnije roman za djecu Lagane laži, autorice Ivane Francišković. Zajedno s njom na pozornici se pojavila mlada glumica Dunja Fajdić, u liku simpatične smotanke Keke, junakinje romana.
Dijelove iz priče čitala je Rosanda Kokanović ...

Kako je bilo na pozornici i štandu, pogledajte i sami.

Kulisu i cjelokupan Vrlingrad je izradila nasa suradnica Ksenija iz Barbarele.

http://www.barbarela.hr

 

 

Lagane laži prvi su roman u nizu priča o Smotancima.  A oni su poput nas. Žive u gradu Vrlingradu i doista su – smotani. U središtu priča je Keka i problemi koji su najčešće posljedica njene nepromišljenosti. Radnja prvog romana događa se idilične vrlingradske jeseni, kad  Keka ugleda tatu Tomu u zagrljaju druge žene i od toga nastane prava obiteljska drama. Sve će to naravno, utjecati na Keku, koja će se u kratkom vremenu morati naučiti nositi s nizom promjena u sebi i oko sebe.  Tu je još i teta Ruža, zajedno sa svim svojim megaproblemima, Kekina najbolja prijateljica Rotkvićka s hobijem koji će zamalo upropastiti njihovo prijateljstvo te Krešo, najslađi dečko na vrlingradskoj školi, a i šire.

Smotanci i o najgorim stvarima pričaju s toplinom i humorom, a to je možda i razlog zašto oni svoje probleme rješavaju ipak malo brže od nas.

Zato, brzo, knjigu u ruke, provjerite kako se lagano laže i kako se govori istina. Provjerite koliko život može biti zanimljiv u malom i običnom Vrlingradu. 

Napisano 03.11.2010

Ostale novosti: